Even voorstellen

boerderijWij zijn de familie Schoneveld.  Wij hebben al vele jaren een melkvee- en akkerbouwbedrijf. In 2006 zijn wij daarnaast met een leer- en zorgboerderij gestart. We willen niets liever dan kinderen en jongeren zelfvertrouwen geven door te werken en te leren van het leven op de boerderij. Wij zijn ervan overtuigd dat deze kinderen en jongeren, door een bij hun passende begeleiding, op een andere manier en beter kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Door het groeiende aantal deelnemers hebben we in 2008 in de buurt zelfs een tweede locatie geopend. Dat is nu de hoofdlocatie. Wij zijn nog net zo enthousiast als de eerste dag dat we begonnen met onze leer- zorgboerderij. Het is geweldig om onze deelnemers te zien genieten van het werk wat ze doen. Ze blijven ons en zichzelf verrassen met wat er allemaal mogelijk is als je de tijd en ruimte krijgt om het beste uit jezelf te halen...

Voordat we met de leer- en zorgboerderij begonnen hebben we een loonwerk bedrijf gehad. De passie van Henk was om de jongeren die, door hun beperking, elders geen betaalde baan kregen in ons bedrijf werkervaring op te laten doen. Zij werkten samen met onze andere werknemers. Op deze wijze kregen de jongeren de werkervaring die nodig was om wel in het arbeidsproces mee te kunnen draaien.

Carolien heeft jaren in het basis onderwijs gewerkt. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan met kinderen met gedragsproblemen. In iedere klas zaten er wel een paar. Zij had een zodanige omgang met deze kinderen dat de lessen zonder problemen verliepen.

Al deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we in 2006 vol enthousiasme en vertrouwen zijn begonnnen met onze leer- zorgboerderij.